İstanbul 1 Şubesi

EBS İstanbul 1 Başakşehir Akif İnan Okumaları Gerçekleşti

“BAŞAKŞEHİR AKİF İNAN OKUMALARI”
#MustafaKUTLU #BeyhudeÖmrüm
Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanımız Sayın #MükreminKÖSE’nin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kitap buluşmamıza moderatörlüğünü #AhmetZahitERBAŞ Hocamızın yaptığı programımıza Yazar #MustafaKUTLU konuk oldu.
Başakşehir Eğitim Birsen ,”Akif İnan Okumaları” adı altında üyelerinin kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yeni, özgün bir okuma projesini daha hayata geçirdi. Başakşehir’de görev yapan Eğitim-Bir- Sen üyeleri her ay farklı türlerde bir kitap okutmayı amaçlayan projeye geniş bir katılım oldu. Öğretmenler her ay bir kitap okuyup okudukları eserleri sosyal medya üzerinden değerlendirmeye ve tahlil etmeye başladı.
Bilgi ve birikimlerini kendi aralarında paylaşmak gayesiyle bir araya gelen öğretmenler yapılan projeden memnun olduklarını dile getirdi.
Salgın döneminde ne yapabiliriz, sorusuna anlamlı bir karşılık bulduk. Salgının devam ettiği bugünlerde üyelerimizle birlikte belirlediğimiz kitapları okuyor, okuduğumuz kitapları birlikte değerlendiriyoruz.
Eğitimciler Birliği Sendikası tarafından Başakşehir Akif İnan Okumalarına katılan her üyeye Hüseyin Akın’ın “Kırk Dakika Koridoru”, Sezai Karakoç’un “Yitik Cennet”, Mustafa Kutlu’nun Beyhude Ömrüm, Rasim Özdenören’in “Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı” kitapları hediye edildi. Kitapları okuyan öğretmenlere yönelik sanal platformda okuma havuzu oluşturuldu.
30 Nisan’da “Beyhude Ömrüm” kitabını geniş bir katılımla değerlendirdik.
Yazar Mustafa KUTLU’nun katıldığı söyleşinin moderatorlüğünü Ahmet Zahit ERBAŞ yaptı. Öğretmenler, kitap hakkında değerlendirmelerini sundular. Akıcı ve sıcak geçen söyleşi büyük bir beğeniyle izlendi. Bir sonraki kitabı şimdiden okumaya başlayan arkadaşlarımız sendikamızın yaptığı bu projeye sahip çıktı ve gelecek yıllarda da devam etmesini istedi...