İstanbul 1 Şubesi

Öğretmen Sendikacı Erol Battal’ı vefatının 11. yılında rahmetle anıyoruz

 

Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No'lu Şube, Erol Battal Ortaokulu'nda “Bir Sendikacı, Bir Dava Adamı, Bir Eğitimci Erol Battal” başlıklı anma programı düzenlendi.

Erol Battal'ın gittiği mağaza olan İstanbul 1 Nolu Mağaza, Şube Başkanı Mükremin KÖSE'nin himayelerinde olan anma programı Erol Battal'ın rahmetli olana kadar yaşadığı mahallede ve istenildiği şekilde ameliyat edildi.

Erol Battal'ın arkadaşlarının, akrabalarının ve sevenlerinin katıldığı programda Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mükremin Köse “Erol BATTAL 28 Şubat'ın büyülü yıllarında mazlumun yanında, zalimin karşılarına çıkan çelik bir yürekle dimdik durdu. Hayatının ilki ve idealist bir dava şuuru ile mücadele etmekle geçti. Çok iyi bir hizmet adamı, çok iyi bir sendikacı ve tam bir gönül adamıydı. Davanın, vefanın hakkını veren Erol Battal'a vefatının 11. yıl dönümünde bir kez daha rahmet diliyorum. Mekânı Cennet, ruhu şad olsun” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Erol Battal'ın, “İkisi de hayatıma anlam katan uğraşlardı. İkisini de zevk alarak yaptım. Tek yazılım değil, ikisiyle birlikte anılmak isterim: Öğretmen Sendikacı Erol Battal” sözlerine işaret ederek, “Kitabın, davanın, vefanın hakkını veren Erol Battal'a Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbimin mekânını cennetlesin” dedi.

Battal'ın entelektüel kaynaklarıyla her zaman ön plana çıkan, hayat tarzına dönüşmüş bir kişilik olduğunu söyleyen Çakırcı, şunları söyledi: “Teşkilat disiplinini ve kurumsallığı önemseyen, fikir ayrılıklarında bile gerçeklikle kişileri incitmeyen, ancak kırılmalarını söylemesi Yutkunmayan, doğru ifadeyu sakınmayan bir insandı. Güç birliğine, ailelere önem veren vurgulandı. Rabbimin mekânını cennetlesin.”

Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, beraberlik sendikacılık çalışmaları yıllara ilişkin anlarıyla ilgili konuşmasında, “Görev yaptığımız süreçte konuşmasını hep son anda kurardı ve konuşmasını üzerine bina girişi son derece etkili bir örnek mutlaka bulurdu. Çok okuyan ve bu okumaların sonucunda çeşitli sentezlere ulaşan bir sendika çıkışıydı. Böyle bir gidiş adamını ne yazık ki çok erken kaybettik, ancak katılım ve sendikal gösterilerde ve genç sendikacılara miras olarak kaldı” değerlendirmesinde bulunuldu.

Merhumun ailesi, akrabaları, Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube başkanları, İstanbul Millî Eğitim Müdürü Yardımcısı Emrullah Aydın, Bağcılar , Başakşehir , Zeytinburnu, Bahçelievler , Bakırköy İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve Üyelerin katıldığı programa, Muammer Yıldız, Eğitim-Bir-Sen ve Memur -Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın ve Erol Battal'ın oğlu Burak Battal da birer konuşma yaptı.