İstanbul 1 Şubesi

EĞİTİMCİYE ŞİDDETE DUR DE...!!!

Eğitim -Bir-Sen İstanbul 1Nolu Şube Bağcılar Gaziosmanpaşa İlkokulunda Sınıfında veli maruz kalmaya maruz kalan öğretmenin yanında olmak” Eğitimciye Şiddete Dur Demek” İçin basın açıklaması düzenlenmiştir.

Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şube başkanı Mükremin Ķöse olduğunu söyledi;

Ölümleri, geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için artarak devam etmektedir. Eğitim ve konuşma aynı cümle içinde kullanarak bile bizi derinden yaralamaktadır. Eğitimciye saldırı toplu ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır.Bu durum bizi derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır. Bu saldırganlara karşı toplum olarak, ülke olarak önlem alıyoruz. Öğretmenlerin ev kasteden bu çocuklara karşı koruyucu ve çaydırıcı okumayı hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetleri etkinleştirilmelidir. Disiplin düzenlemelerindeki yetersizlikler giderilerek öğretmene verilen değer içerikleri ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır.Okullarda güvenlik önlemleri artırılmalı, bu tür saldırılara karışanların kamu hizmetlerinden yararlanmalarına yönelik bakımlar getirilmelidir. Hayatlarını, harcamalarının daha iyi olmasına vakfeden eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önü alınmazsa, yapılması gereken vedilikle hayata geçirilmezse, öğretmene iade-i itibarda bulunulmazsa, şiddet örgütü bütün saracak, bu cennet vatan cinnet ülkesine dönüşecek, yarınlarımız karanlık olacak.

Son yıllarda üzülerek gördüğünüzde ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradan biçimlendirilmiş üçüncü sayfadaki haberler içeri girdi. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitimin en hayati sorunlarından biri haline geldi.

Bu saldırıların geleceğini karartmakta, eğitim camiasını rahatsız etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu ciddiliğe, cehalete dayalı ağırlığa veya şiddete dayalı cehaleti bir an önce ortadan kaldırmalıyız.

Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye kadar, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, toplu sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Buradan organlara çağrıda bulunuyoruz.Eğitimcilere yönelik şiddete karşı caydırıcı yasalcı önlemlerin alınmasını istiyoruz.

Eğitim ve öğretim hizmeti sunumu sırasında veya verilen eğitim ve öğretim hizmetinden sonuçları eğitime yönelik olarak karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere yönelik hapis cezası verilmesi; Eğitim çalışmalarını görev yapan personele karşı görevler sırasında veya açıklamaların tamamı işlenen kasten yaralama tutuklama nedeni genel suçlardan sayılması; Eğitim ve yürütme hizmetinin sunumu sırasında veya bu görevlerden dolayı eğitimin sonunda çalışan personele karşı işlenen suçlar sonucu ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemler ve davalarda davalarda talep üzerine bakanlıkça hukukî yapılmasına yönelik yardımın götürülmesi operasyonlarını bir önce ele almak istiyoruz.

Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğretmene yönelik eğitim ilkeleri öğretmene olan saygı ve sevginin süresinin bir kısmı doğal olarak çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitime çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bu duygu ve duygularla, Görevin başında canice öldürülen eğitim çalışanlarının acısının yeni isimlerle katmerlenmemesi temennisiyle, ölene kadar hayatını kaybedenler bütün eğitimi geride bırakan Allah'tan rahmet diliyor, şiddet olaylarını sona erdirecek, bir an evvel alınması, yasal düzenlemelerin vedi bir şekilde bir şekilde bir şekilde talebimizi bir defa daha bağırıyoruz:

Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın yanında olmak takipçisi olacağız.Basın arkadaşlarına , Bizleri yanlız bırakmayan Emniyet güçlerimize (Polislerimize), Üyelerimize teşekkür ederiz.Temennimiz eğitim camiamızda bu ve buna benzer bir şekilde yaşanmamasını diliyoruz.