İstanbul 1 Şubesi

Milli Görüş Lideri VEFA (TI) NIN 7.YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube tarafından 27.02.2011 tarihinde vefat eden 54. Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN , kabri başında vefa(tı)nın yedinci yıl dönümünde anıldı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube üyelerinin katılımıyla kabri başında gerçekleştirilen program; Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Ahmet Can Yıldız ve 

Hafız Furkan Akçay'ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ve akabinde yapılan dua ile devam etti.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat ÖZTÜRK; “Vefatının yedinci yılında eski 54. Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN’I rahmetle ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Erbakan Hocamızın bize bıraktığı en büyük miras, dava adamlığıdır, adanmışlığıdır. Bizlere bu yönüyle yol gösterici oldu. Erbakan demek istikamet ve özgüven demektir. Erbakan Hoca’ya ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ diyorlardı. O ise ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama bütün baharlar bir çiçekle başlar’ diyor ve bunu eylemine yansıtıyordu. İnandığı doğrular noktasında asla taviz vermeyen ve inandığı için de kendisine güvenen, teşkilatına inanan bir liderdi. Bu anlamda örgütlenmenin en iyi örneklerinden biridir. Tek kişi ile başlayan mücadelenin nerelere gelebileceğini Erbakan’da görüyoruz. Merhum Erbakan Hocamız, ilim, siyaset ve devlet adamı olarak, ülkemize çok büyük katkılarda bulundu, güzel eserler bıraktı. Onun bize bıraktığı en büyük miras, dava adamlığıdır, adanmışlığıdır. Bizlere bu yönüyle rehber oldu, yol gösterici oldu. Erbakan demek istikamet ve öz güven demektir. Son olarak da hatırlatmak isterim. Kamu emekçilerinin tamamı Erbakan Hocayı asla unutmayacaktır.” dedi.