İstanbul 1 Şubesi

Çocuklarıyla Kaliteli Zaman Geçirdiler

Eğitim- Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube'ye bağlı Zeytinburnu Temsilciliği tarafından üyelerine ve çocuklarına yönelik 'çocuklarla kaliteli zaman geçirmek' konulu söyleşi gerçekleştirildi. Bayan üyelerin çocuklarıyla katıldığı etkinlikte, söyleşinin dışında çocuklar için oyun aktivitelerinin de düzenlenmesi eğlenceli görüntülere sahne oldu.

İlçe Başkanı Ahmet Çoşkun yaptığı açıklamada sendika olarak bu tür etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla da kaliteli vakit geçirmeyi hedeflediklerini söylerek buna benzer çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Çocuk gelişimi eğitmeni  Ayşe Merve Özdemir'in gerçekleştirdiği söyleşide “Çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmek” konusu ele alındı. Merve Özdemir, "Kaliteli zaman nedir? Çocukların dünyasına hitap edebilecek kaliteli zaman dilimi için neler yapılmalı? Aile içi iletişimin önemi" gibi konulara değinerek katılımcılara birçok noktada yeni bakış açıları kazandırdı. Söyleşiden sonra gerçekleştirilen “çocuklarımızla çocuk olmak” isimli atölye etkinliğinde de çocukları ile biraraya gelerek keyifli ve kaliteli bir zaman dilimi geçiren anneler, atölyelerde önce ritim egzersizleri ile enerjilerini atan miniklere ardından yüz boyaması yaptılar.  Yüz boyaması ile yüzlerine hem renk hem tebessüm gelen miniklerimiz patlayan volkan, kendiliğinden şişen balon gibi deneylerle kozmik dünyanın kapılarını araladı. 

Annelerin de atölye etkinliklerine katılmasıyla birlikte anneler ve çocukları arasında oyun grupları kuruldu ve annelerin korkuluk, çocukların yarışmacı olduğu mandal yarışmasında kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Bu keyifli oyunun ardından 'anne-çocuk' birarada cüzdan tasarımı atölye çalışmasına başladı. Anneler cüzdanları dikerken miniklerimizde hayal dünyalarını kullanarak tasarımını yaptılar. Yaptıkları cüzdanlar günün hatırası olarak miniklerimize hediye edildi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından etkinlikler sona erdi.