İstanbul 1 Şubesi

Meslek Liseleri Güzel İşlere İmza Atıyor

Günümüzde meslek seçeneklerinin artması, buna bağlı olarak meslekte uzmanlaşmanın artması, mesleğe hazırlanmanın uzun süreli eğitimi gerektirmesi, meslek seçiminin önemini arttırmaktadır.

Genel lise eğitiminden fazlasını öğrencilerine sunarak onları hayata hazırlayan ve gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için sürekli çalışan Meslek Liseleri (Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri) ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaktadır.

Her öğrenci erken yaşta alacağı mesleki eğitimle iş hayatına yaşıtlarından onlarca adım ileride başlamayı üretkenliğini geliştirmeyi ve farklı meslek alanları ile tanışıp fikir edinebilmeyi istemektedir.

Uygun meslek seçiminde ilk ve önemli aşamanın öğrencinin kendisini tanıması olduğu hususundan yola çıkan mesleki ve teknik eğitim liseleri her öğrenci için kendi ilgi, yetenek ve değerlerine göre mesleki yönlendirmeyi yapabilmeli, öz farkındalıklarını arttırmada, kariyer seçeneklerini keşfetmede bilgi beceri ve denetim kazanmalarında yardım alabilecekleri kurumlar olmalıdır.

İşte tam bu noktada öğrencilerine mesleki alan ve dal eğitimi sağlayan Meslek Liseleri (Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri) bu sistemle hem teorik eğitimi hem de öğrencinin seçtiği meslek dalına ait pratik eğitimi harmanlayarak vermektedir.

Meslek liselerinin öneminin ve gereksiniminin daha da arttığı günümüzde yeni yılın ilk iş gününde, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, 1 Nolu Şubeye bağlı Bahçelievler ilçesinde bulunan meslek okullarını ziyaret etti. Mesleki eğitimin kaliteli olması meslekte başarılı bir yaşama kavuşmayı garantileyen en önemli ve temel etken olduğunu bilen mesleki ve teknik liselerinin öncü ve gayretli çalışmaları takdir edildi.

Sırasıyla, Türkiye Gazetesi MTAL, Kocasinan Şehit Samet Kırbaş MTAL ve Şehit Erol Olçok MTAL okullarını Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Bahçelievler İlçe Başkanı Aydın Gerçek ile birlikte ziyaret eden Öztürk "Meslek Liselerinin yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin özverili çalışmaları ile; yenilenebilir enerjiden, raylı sistemlere, perakendecilikten, bilişime, metalden, makinaya, mobilyadan, muhasebeye birçok alanda harika işlere imza attığını müşahede ettik" dedi.